Krajanka Miodowa

Ocena:

4.58 (170)

  • 45 min.
Deser który się bardzo szybko kończy a przygotowanie go nie jest w cale szybkie,lecz się opłaca.

Składniki:

  • * 4 szklanki mąka,
  • * 3 sztuki jajka,
  • * 1\2 kostki margaryna,
  • * 15 dkg miód,
  • * 1 szklanka cukier,
  • * 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • * Masa:,
  • * 1\2 l mleko,
  • * 1\2 szklanki grysik,
  • * 3 sztuki żółtka,
  • * 1\2 kostki masło,
  • * 1 cały cukier waniliowy,
  • * 2 sztuki cytrynka,
  • * 15 dkg cukier puder

Krajanka miodowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Miód rozpuścić z margaryną , do mąki wbić jajka , dodać cukier i wystudzony miód , następnie zagniatamy ciasto.
  • Zagniecione ciasto dzielimy na 3 części i wałkujemy na szerokość i długość prostokątnej blaszki, pieczemy. w temp 150sto. około 10min.
  • Masa:
  • mleko gotujemy, dodajemy grysik , cukier waniliowy , cukier puder.
  • Następnie studzimy wbijamy 3 żółtka dodajemy masło , sok z cytryn.
  • Dokładnie mieszamy i przekładamy placka :)
  • Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne