Koronkowe naleśniki z malinami

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 400 kcal Składniki na 6 porcji

Dodany przez:

Koronkowe naleśniki z malinami

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Kalorie:
400 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 6 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 3 jajka
  • łyżka cukru waniliowego
  • 3 łyżki masła do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • opakowanie mrożonki Maliny
  • 3 łyżki cukru
  • 3/4 szklanki śmietany kremówki

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepać, wlać mleko, wsypać mąkę i cukier waniliowy, zmiksować na gładkie ciasto.
  2. Mrożone maliny włożyć do miski, posypać cukrem, odstawić. Śmietanę lekko ubić.
  3. 2 łyżeczki masła rozgrzać na patelni, wlać porcję ciasta robiąc esy-floresy (naleśniki powinny być ażurowe), smażyć kilka minut z jednej strony, odwrócić i dosmażyć. Tak samo usmażyć resztę placków. Trzymać w cieple.
  4. Maliny osączyć na sicie. Naleśniki ułożyć na talerzach, obłożyć owocami i bitą śmietaną, oprószyć cukrem pudrem.
deser dla dzieci naleśniki maliny mrozone maliny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze