Kompot ze świeżych jabłek

Kompot z jabłek to idealny napój do obiadu. Zależnie od tego, jaką odmianę owoców wybierzcie będzie mniej lub bardziej kwaśny. Kompot z jabłek poleca się nie tylko na jesień.

Napojekompot

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.52 z 189 głosów)

Składniki:

  • Kompot z jabłek: kilka jabłek
  • woda
  • cynamon
  • cukier

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Kompot z jabłek: 1. Do garnka z wodą wkroić jabłka - wcześniej umyte
  • z wydrążonymi gniazdami.
  • 2. Włączyć ogień.
  • 3. Dodać cynamon i cukier.
  • 4. Gotować ok. 15-20 minut.
  • 5. Można podawać na ciepło lub schłodzić.
  • Kompot z jabłek gotowy! Smacznego :)

Porady

Kompot z jabłek może być dobrą bazą do innych napojów, w tym alkoholowych grzańców. 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy