kluski śląskie

szybko sie robi sa delikatne

Pierogi

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.58 z 151 głosów)

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 -2 jajka
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • szczypa soli
  • kiełkasa lub boczek
  • cebula

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Ziemniaki obrac umyc i ugotować .
  • 2. Nastepnie zmielic lub rozgnieść tak by nie było grutek
  • 3. Podzielic zmielone ziemniaki na 4 czesci , 4 czesc wyjąc a wto miejsce wsypac mąke dodac jajko sol i wyrobic .
  • 4 . Formowac kulki i robic otworek w srodku kazdej kluski wrzucac na wrzatek gotowac do wypłyniencia wyjac odcedzic
  • 5. kiełbase lub bocze pokroic w kostkę , cebule drobniej . Usmazyc cebule razem z boczkiem i polac kluseczki . Gotowe smacznego
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy