KLUSKI ŚLĄSKIE

Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym.

PierogiKluski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 182 głosów)

Składniki:

  • ziemniaki
  • mąka ziemniaczana
  • jajko
  • pietruszka
  • vegeta
  • pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ugotowane ziemniaki zmielić do garczka i w garczku wyrównać powierzchnię. Wyjąc  1/3 ziemniaków, na to miejsce wsypać tyle mąki ziemniaczanej ile było ziemniaków. Następnie wrzucić  wyciągnięte ziemniaki i wszystko razem wymieszać dokładnie, dodać  pietruszki, Vegety i pieprzu. Z wyrobionego ciasta lepić kulki. Gotować około 5 minut w osolonej wodzie od wypłynięcia kulek na powierzchnię.
  • Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy