Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Ocena:

4.54 (140)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Schab wyszedł bardzo smaczny a skórka przepyszna :)

Składniki:

  • schab 4 większe plastry
  • ser 4 plastry
  • pieczarki 2 sztuki
  • przyprawa ognista w młynku Kamis
  • sól morska Royal Brand
  • szczypta papryki mielonej czerwonej
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab rozbijamy na większe plastry .
  • Doprawiamy każdy plaster przyprawa ognistą z młynka solimy solą morską i posypujemy szczypta papryki mielonej czerwonej .
  • Na każdy plaser schabu kładziemy po dwa lub trzy plasterki umytej pokrojonej pieczarki .
  • Składamy schab na polowe lekko tłoczkiem brzęki tłuczemy by nam się skleiło.
  • Maczamy w rozbełtanym jajku a potem w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu podajemy z czym chcecie . 
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne