Karp smażony z sosem cytrynowo - koperkowym

Najprostszy sposób na karpia. Prosty przepis i smaczny. Polecam -- jest to przepis dla leniwych.

Dodany przez:

Karp smażony z sosem cytrynowo - koperkowym

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Karp
  • marchew, seler korzeń i nać, cebula, por
  • delikat do ryb ( przyprawa )
  • olej
  • Sos:
  • łyżka masła
  • pół łyżki mąki
  • sok z cytryny
  • bulion
  • koper

Przygotowanie

  1. Karpia skrobiemy z łuskek, myjemi i dzielimy na porcje. Obsypujemy przyprawą i warzywami pokrojonymi w słupki. Zostawiamy na ok 2 dni ( w tym czasie karp przejdzie i będzie dużo smaczniejszy) Obtaczamy karpia w mące i smażymy, podajemy z sosem.Na patelnie kładziemy łyżkę masła, dodajemy pół łyzki mąki, lekko podsmażamy i zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny i koper.Smacznego. Zapraszam do obejrzenia moich pozostałych przepisów.
ryby Boże Narodzenie warzywa obiad kolacja karp cytryna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze