KAPUSTA NA SŁODKO

Ocena:

4.54 (186)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 1 osoby
Pyszna kapusta jako dodatek do ziemniaków.

Składniki:

  • 2 zbite kapusty
  • 1 szkl cukru
  • sól i pieprz
  • ocet
  • 3 łyżki smalcu

Kapusta na słodko - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapustę zeszatkować. Sparzyć i gotować ok 10 minut. Następnie odcedzić. Dodać cukru oraz soli i pieprzu− do smaku. Włożyć smalec. Dobrze wymieszać. Na końcu dodać trochę octu− nie zadużo, lepiej dolać później . Prażyć aż będzie dość miękka. Spróbować i w razie wypadku dodać jakiejś przyprawy− jeśli będzie brakowało czegoś. Włożyć do słoików i gotować 15 minut.
  • Podawać do obiadu podgrzaną na patelni.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne