Marynowana Kapusta

Marynowana Kapusta

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

sałatki przetwory

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.39 z 154 głosów)

Składniki:

  • 5 kg kapusty
  • 1/2 szklanki soli
  • ziarna pieprzu
  • goździki
  • laska cynamonu
  • liście laurowe
  • ZALEWA:
  • 1 l wody
  • 1,5 łyżki soli
  • 1/2 szklanki cukru
  • szklanka octu 10%

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • marynowanie

Marynowana kapusta - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marynowana Kapusta
  • Poszatkowaną cienko kapustę blanszujemy 1 min we wrzątku, odcedzamy. Na dno wyparzonych litrowych słoików wrzucamy po 6 ziarenek pieprzu, 4 goździki, kawałku laski cynamonu i liściu laurowym.
  • Rozkładamy kapustę, lekko ugniatamy. Składniki zalewy gotujemy, gorącą zalewamy kapustę (musi być przykryta). Zakręcamy, pasteryzujemy 10 min.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy