Kanapka grillowana

kanapka na ciepło prosto z grilla

dodany przez: kaska193 kaska193

kanapki

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 143 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • Chleb tostowy
  • Kilka plasterków szynki
  • Kilka plasterków sera żółtego
  • Rukola
  • Sos czosnkowy lub pesto z bazylią
  • Pomidor
  • Papryka żółta
  • Masło

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • grillowanie

Sposób podania:

  • na ciepło

Kanapka grillowana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Chleb smaruje masłem.
  • 2. Na każdą kromkę nakładam rukole, ser, szynkę, plastry pomidora i paprykę.
  • 3. Polewam sosem czosnkowym i kanapki składam po dwie.
  • 4. Zawijam ciasno w folie aluminiową i układam na grillu.
  • 5. Grilluje z dwóch stron aż ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy