Biszkopt jasny

Puszysty biszkopt może być bazą do wielu ciast

dodany przez: Alex_M alex_m

biszkopt desery

Czas przygotowania:
35min.
Ocena:

(średnia 4.47 z 186 głosów)

Składniki:

  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Biszkopt jasny - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Białka oddzielić od żółtek miksować na najwyższych obrotach do momentu otrzymania dość sztywnej piany
  • Dalej miksując wsypać powoli cukier piana musi być sztywna i lśniąca a cukier rozpuszczony
  • Następnie należy dodać żółtka jedno po drugim dokładnie miksując po każdym
  • Na koniec wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wymieszać drewnianą łyżką
  • Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia wylać ciasto i piec ok 25 minut w 160st Ciasto ostudzić wyłożyć na blat zdjąć papier do pieczenia ułożyć w formie
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy