Jajecznica z boczniakami :

Odmian jajecznicy jest tyle co gotujących .To jajecznica w wersji grzybowej - z boczniakami

jajecznicaPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.47 z 197 głosów)

Składniki:

  • 10 dag kapeluszy boczniaków
  • 1 łyżka masła
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz mielony

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Boczniaki oczyścić , wyciąć twardy kawałek ( przy ogonku ) , przeciąć na połówki ( lub ćwiartki , gdy są duże ) kapelusze , albo gdy są małe pozostawić w całości . Na patelni rozpuścić 1/2 łyżkę masła i ułożyć na niej boczniaki . Smażyć na średnim gazie przewracając aż się zarumienią . Dodać resztę masła . Wbić jajka na patelnię .Posolić , popieprzyć i usmażyć ( mieszając ) aż jajka się zetną .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy