Jajecznica z boczniakami :

Odmian jajecznicy jest tyle co gotujących .To jajecznica w wersji grzybowej - z boczniakami

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 4.4 z 5 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 10 dag kapeluszy boczniaków
  • 1 łyżka masła
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz mielony

Przygotowanie

  1. Boczniaki oczyścić , wyciąć twardy kawałek ( przy ogonku ) , przeciąć na połówki ( lub ćwiartki , gdy są duże ) kapelusze , albo gdy są małe pozostawić w całości . Na patelni rozpuścić 1/2 łyżkę masła i ułożyć na niej boczniaki . Smażyć na średnim gazie przewracając aż się zarumienią . Dodać resztę masła . Wbić jajka na patelnię .Posolić , popieprzyć i usmażyć ( mieszając ) aż jajka się zetną .
Śniadanie Grzyby jajka przekąska wegetariańska jajecznica boczniaki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze