Jagnięcina z sosem chrzanowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mięso nacieramy przyprawami oraz czosnkiem i oliwą. Odstawiamy do zamarynowania na 2–3 godz. lub na noc. Rozgrzewamy patelnię i smażymy z obydwu stron – aby się nie przesuszyło, nie powinno to trwać dłużej niż 2–3 min z każdej strony.
Usmażone mięso przykrywamy folią aluminiową i zostawiamy na ok. 10 min, żeby zmiękło. W tym czasie mieszamy składniki na sos. Kaszę bulgur zalewamy gorącym rosołem lub bulionem, kiedy wchłonie znaczną część, dodajemy jeszcze tłuszcz, masło, zioła, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Trzymamy pod przykryciem. Kaszę, jagnięcinę i sosy podajemy na podgrzanym talerzu. Możemy udekorować listkami mięty.
Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 4/2017
Komentarze