Jabłka w karmelu

Pyszne jabłuszka.

Dodany przez:

Jabłka w karmelu

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 2.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 10 jablek
  • 10 patyczków do szaszłyków
  • karmel

Przygotowanie

  1. Jabłka umyj i dobrze wysusz. W każde jabłko wbij patyczek do szaszłyka. Jabłka połóż na talerzyku wyścielonym papierem do pieczenia.
  2. 2
  3. Przygotuj karmel wg przepisu -> przepis na karmel. W trakcie przygotowywania karmelu, w osobnym garnku podgrzej 200 ml śmietany. Gdy karmel osiągnie odpowiednia barwę, połącz karmel ze śmietaną i dobrze wymieszaj.
  4. 3
  5. Jak jeszcze karmel będzie gorący zamocz w nim po kolei jabłka, tak aby cała łupka była nim pokryta. Odłóż jabłka na talerzyk z papierem do pieczenia a następnie włóż do lodówki na godzinę, aby karmel stwardniał.
obiad przekąska kolacja deser jabłka karmel
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy