REKLAMA

INDYK Z BOCZNIAKAMI

Mój własny pomysł i wykonanie

dodany przez: foka foka

dania mięsne

Ocena:

(średnia 4.52 z 192 głosów)


Składniki:

  • 1 1/2 kg fileta z indyka
  • 45 dag boczniaków
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypioru z cebulką
  • garść orzechów
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • sok z cytryny
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka cząbru
  • 1/2 szklanki bulionu

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Fileta oczyścić lekko rozbić natrzeć solą i pieprzem skropić sokiem z cytryn.
  • Boczniaki oczyścić pokroić przesmażyć na oleju dodając pokrojoną cebulkę i pokrojone orzechy wystudzić dodając pokrojoną natkę pietruszki doprawić cząbrem ,solą i pieprzem.
  • Na filecie rozłożyć farsz całość zrolować i obwiązać nitką obsmażyć na patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego podlać bulionem wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni
  • Piec polewając sosem podczas pieczenia .Podawać na zimno lub jako obiad z dowolnymi dodatkami .
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy