Grillowany stek z polędwicy wołowej

Przepis na grillowany stek

Dodany przez:

Grillowany stek z polędwicy wołowej

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.33 z 3 głosów)

Składniki

  • steki z polędwicy wołowej 4 szt.
  • gałązka rozmarynu
  • ząbki czosnku 2 szt.
  • pieprz młotkowany 1 łyżka
  • balsamico 2 łyżki
  • musztarda 1 łyżeczka
  • olej
  • sól morska
  • brandy 20 ml

Przygotowanie

  1. Marynata:
  2. Rozmaryn i czosnek posiekać. Dodać pieprz, balsamico, musztardę i olej. Dokładnie wymieszać.
  3. Steki z polędwicy pozostawić w marynacie na kilka godzin.
  4. Grillować z obu stron, do żądanego stopnia wypieczenia. Podając posypać solą morską i skropić brandy.
  5. Propozycja podania:
  6. Steki można serwować np. z sosem pieprzowym.
  7. Przepis autorstwa szefa kuchni restauracji Folk Gospoda
mięso stek mięsa z grilla
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze