Grillowany stek z polędwicy wołowej

Przepis na grillowany stek

dania mięsnestek

Czas przygotowania:
90 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.42 z 197 głosów)

Składniki:

  • steki z polędwicy wołowej 4 szt.
  • gałązka rozmarynu
  • ząbki czosnku 2 szt.
  • pieprz młotkowany 1 łyżka
  • balsamico 2 łyżki
  • musztarda 1 łyżeczka
  • olej
  • sól morska
  • brandy 20 ml

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Marynata:
  • Rozmaryn i czosnek posiekać. Dodać pieprz, balsamico, musztardę i olej. Dokładnie wymieszać.
  • Steki z polędwicy pozostawić w marynacie na kilka godzin.
  • Grillować z obu stron, do żądanego stopnia wypieczenia. Podając posypać solą morską i skropić brandy.
  • Propozycja podania:
  • Steki można serwować np. z sosem pieprzowym.
  • Przepis autorstwa szefa kuchni restauracji Folk Gospoda

Porady

Zobacz też: karkówka z grilla - sprawdzone triki i przepisy

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy