Gołąbki meksykańskie

Ocena:

4.46 (175)

  • 2 godz. 0 min.
Gołąbki meksykańskie to bardzo dobry przepiś na obiad

Składniki:

  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 50 dkg kapusty białej poszatkować
  • 6 łyzek ryzu surowego
  • 6 łyzek kaszy manny surowej
  • 5 jaj
  • 1 cebula surowa
  • sól pieprz
  • 4 kostki rosołowe
  • 1/2 przecieru pomidorowego
  • kethup pikantny

Gołąbki meksykańskie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • kapustę poszatkować na drobno dodac do niej mięso mielone ceblę drobno posiekaną wymieszać z 6 łyżkami ryżu i kaszy manny oraz z 5 jajkami. następnie formować je tak jak na mielone obtoczyć w bułce tartej i podsmazyć na oleju .
  • W między czasie do garnka wlać 2 litry wody dodać 4 kośtki rosołowe 1/2 przecieru pomidorowego i kethup pikantny - zagotować to wszystko.
  • Do goującego się sosu wkładać podsmażone kotleciki i wszystko razem gotować 1,35 minut na wolnym ogniu.
  • Smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne