galaretka_z_rosolu

galaretka z rosołu.

Ocena:

4.54 (162)

  • 15 min.
  • dla 4 osób

wykorzystanie rosołu i mięsa z rosołu.

Składniki:

  • rosół -4 szkl
  • marchew
  • pietruszka
  • seler
  • mięso z rosołu
  • żelatyna (przygotować według przepisu na opakowaniu )
  • duży ząbek czosnku
  • natka zielona pietruszki

Galaretka z rosołu. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • warzywa kroimy w kostkę lub plasterki.
  • mięso kroimy na małe kawałki.
  • rozpuszczamy żelatynę w gorącym rosole, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku.
  • w naczyniu układamy warzywa i mięso zalewamy rosołem z żelatyną, (rosół można przecedzić jak ktoś nie lubi odrobin czosnku )
  • wstawiamy ostygniętą do lodówki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne