Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Filmy
Jestem wege
Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Sklep
Kontakt
Filmy
Regulamin
Polityka prywatności
Jestem wege
Magazyny
Quizy
Moje zgody
Newsletter
Moje Gotowanie
Przepisy
Typ dania
przekąski
galaretka z rosołu.
galaretka z rosołu.
wykorzystanie rosołu i mięsa z rosołu.
dodany przez:
kamila1957
Zobacz galerię >
przekąski
Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:
(średnia 4.54 z 162 głosów)
Składniki:
rosół -4 szkl
marchew
pietruszka
seler
mięso z rosołu
żelatyna (przygotować według przepisu na opakowaniu )
duży ząbek czosnku
natka zielona pietruszki
Rodzaj diety:
dla dzieci
Sposób przygotowania:
gotowanie
Sposób podania:
na zimno
Posiłek:
śniadanie
kolacja
szybka kuchnia
Galaretka z rosołu. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
warzywa kroimy w kostkę lub plasterki.
mięso kroimy na małe kawałki.
rozpuszczamy żelatynę w gorącym rosole, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku.
w naczyniu układamy warzywa i mięso zalewamy rosołem z żelatyną, (rosół można przecedzić jak ktoś nie lubi odrobin czosnku )
wstawiamy ostygniętą do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej
Dodaj przepis do książki kucharskiej
Musisz być zalogowany do serwisu
Dodaj przepis do książki kucharskiej
Drukuj
Udostępnij
Udostępnij
Podobne przepisy: przekąski
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Papryka faszerowana ryżem
Śledzie w occie
Moskole, czyli placki po góralsku
Krokiety z mięsem
Puszysty omlet
przekąski - zobacz inne inspiracje
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Papryka faszerowana ryżem
Śledzie w occie
Moskole, czyli placki po góralsku
Krokiety z mięsem
Puszysty omlet
Dieta: dla dzieci - zobacz inne inspiracje
Amerykańskie pancakes
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Ciasto kruche
Wyśmienite rogaliki drożdżowe z marmoladą
Pulpety w sosie koperkowym
Rogaliki krucho-drożdżowe - bardzo proste i pyszne
Inne inspiracje: gotowanie
Pulpety w sosie koperkowym
Zupa cebulowa
Ogórki konserwowe
Dynia w occie
Kartacze
Sałatka jarzynowa
Inne inspiracje: na zimno
Sałatka gyros z kurczakiem
Kotlety mielone bez bułki
Amerykańskie pancakes
Pasta z makreli
Ogórki konserwowe
Dynia w occie
Inne inspiracje: śniadanie, kolacja, szybka kuchnia
Puszysty omlet
Hiszpańska tortilla
Sałatka z tuńczyka - super szybka
Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem
Ryż z kalafiora
Domowe kakao
Komentarze
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
Rotho
Odkryj Polecany Garnek do Kiszenia!
Nr.1 z Kategorii!
Zobacz
HIT!
MPM
Duży Wybór Czajników Elektrycznych!
Ekstra Ceny!
Zobacz
PHILIPS
Golarka do Ubrań to Must Have!
Usuwa Zmechacenia!
Zobacz
HUAWEI
Słuchawki o Świetnej Jakości Dźwięku!
Porównaj Ceny!
Zobacz
REKLAMA
Podobne przepisy
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Galaretka z kurczaka to łatwa do przygotowania przekąska, która sprawdzi się na każdą uroczystość rodzinną. Dzięki kolorowym dodatkom wygląda estetycznie i efektownie. Jej kształt zależy od pojemnika, w którym zastyga. Może przybrać formę babki lub jajek, które będą smaczną ozdobą wielkanocnego stołu....
mojegotowanie
Galaretka z kurczaka
Czas przygotowania:
2godz.
Galaretka drobiowa to sposób na przygotowanie tradycyjnej przystawki. Sposób przyrządzania mięsa w galarecie jest podobny Galareta drobiowa jest jednak najpowszechniejsza w przygotowaniu. Wystarczy ugotować wywar z warzyw, dodać filet z kurczaka wraz z mięsem z udek. Galaretka z kurczaka doskonale smakuje...
mojegotowanie
Galaretka drobiowa
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Pasztet z mięsa z rosołu to sprytny sposób na wykorzystanie resztek z niedzielnej zupy. Jego wykonanie jest bardzo proste, a efekt zachwycający. To kremowy, delikatny składnik kanapek, który pasuje do prawie każdej kompozycji smakowej, a najlepiej komponuje się z musztardą i ogórkiem kiszonym. Upieczcie...
mojegotowanie
Pasztet z mięsa z rosołu
Poziom trudności:
średni
Czas przygotowania:
2godz.
Makaron do rosołu możemy zrobić w domu, ale obowiązkowo ze składników najwyższej jakości. Świeże jajka, mąka 00 i odrobina oliwy z oliwek sprawiają, że smakuje o wiele lepiej od gotowych produktów ze sklepu. Jest odpowiedni nie tylko do rosołu, ale także do innych klarownych zup na bazie mięsa lub warzyw....
mojegotowanie
Makaron do rosołu
Czas przygotowania:
3godz.
lekka kolacja, zdrowa i pożywna
myssteria
Galaretka warzywna
Czas przygotowania:
24godz.
Pyszny deser z owocami i galaretką.Do tego "czapeczka" z bitej śmietany.
Arvena
Galaretka z owocami
Czas przygotowania:
20min.
Przygotowanie: 20 minut Porcja: 145 kcal Składniki na 6 porcji
mojegotowanie
Biała galaretka
Czas przygotowania:
7godz.
Takie nóżki robi mój tata,są wyśmienite.
Anullka
Galaretka wieprzowa mojego taty
Czas przygotowania:
20min.
Przygotowanie: 20 minut Oczekiwanie: 3 i 1/2 godziny Porcja: 300 kcal
mojegotowanie
Galaretka z winogron
Czas przygotowania:
45min.
Przygotowanie: 45 minut Oczekiwanie: 1 godzina 30 minut Porcja: 280 kcal
mojegotowanie
Galaretka z krewetkami
Główne składniki:
mięso
seler
Wiosenne przebudzenie
Dodajcie 1 kroplę do butelki z wodą i pijcie w ciągu dnia. Oczyści układ pokarmowy niczym odkurzacz
Ten napój uspokaja, a jednocześnie pobudza lepiej niż kawa. Kilka łyków o poranku to sposób na długowieczność
Wypijcie szklaneczkę złocistego płynu przed snem, a kilogramy znikną same. Ale zalet jest znacznie więcej
Polub nas
Quizy
Jaka zupa pasuje do twojej osobowości?
Jaki rodzaj kuchni pasuje do ciebie najbardziej?
Jaki smak pasuje do twojego charakteru?
Komentarze