galaretka z rosołu.

wykorzystanie rosołu i mięsa z rosołu.

dodany przez: kamila1957

Przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.57 z 160 głosów)


Składniki:

  • rosół -4 szkl
  • marchew
  • pietruszka
  • seler
  • mięso z rosołu
  • żelatyna (przygotować według przepisu na opakowaniu )
  • duży ząbek czosnku
  • natka zielona pietruszki

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki przygotowania:

  • warzywa kroimy w kostkę lub plasterki.
  • mięso kroimy na małe kawałki.
  • rozpuszczamy żelatynę w gorącym rosole, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku.
  • w naczyniu układamy warzywa i mięso zalewamy rosołem z żelatyną, (rosół można przecedzić jak ktoś nie lubi odrobin czosnku )
  • wstawiamy ostygniętą do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: