Sałatka z surimi

Moja pierwsza sałatka z paluszkami krabowymi. Sałatka z surimi smakowała i rodzicom i córce, którzy są dość wybredni.

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 208 głosów)

Składniki:

  • * ok.15 dag paluszków surimi o smaku krabowym (10 sztuk)
  • * 2 ogórki zielone długie (ok.65 dag)
  • * 20 dag żółtego sera
  • * 15 dag ugotowanego al dente makaronu np. falbanki
  • * 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • * 6 jajek
  • * 1/3 pęczka szczypiorku
  • * 1/3 pęczka koperku
  • * 1/3 łyżeczki suszonego czosnku granulowanego
  • * 3 czubate łyżki majonezu dekoracyjnego (lub innego gęstego)
  • * sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Jajka ugotować na twardo
  • ostudzić
  • obrać i pokroić w kostkę.Ogórki obrać ze skórki i także pokroić w kostkę
  • tak jak i ser żółty.Paluszki surimi pokroić na kawałeczki ok.1-1,5 cm. Kukurydzę osączyć z zalewy. Szczypior i koperek opłukać i bardzo drobno pokroić.Dodać zieleninę i czosnek granulowany do majonezu
  • doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystkie składniki sałatki z majonezem i odstawić do lodówki
  • by smaki się połączyły a sałatka przeszła czosnkiem i zieleninką.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy