Czekoladki Reese’s w wersji fit

Kultowe amerykańskie czekoladki z masłem orzechowym możemy łatwo odtworzyć w domu. Sami sprawdźcie!

Desery

Czas przygotowania:
80 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 165 głosów)

Składniki:

  • 6 łyżek mleczka kokosowego
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • miarka odżywki białkowej o smaku masła orzechowego

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • W formie do muffinów ułóż papilotki.
  • W garnku na małym ogniu podgrzej 3 łyżki mleka kokosowego, dodaj pokruszoną czekoladę. Całość rozpuść, cały czas mieszając.
  • Płynną czekoladę przelej do papilotek (mniej więcej łyżka czekolady na jedną papilotkę). Formę wstaw do zamrażarki na 30 minut.
  • Przygotuj masę orzechową. Masło orzechowe, jogurt i odżywkę wymieszaj w dużej misce do uzyskania jednolitej masy.
  • Wyciągnij z zamrażarki formę z czekoladą. Do każdej papilotki nałóż po 2 łyżeczki masy z masła orzechowego. Nałóż ją w taki sposób, aby tworzyła płaską powierzchnię (można ją spłaszczyć palcami).
  • Przygotuj drugą porcję płynnej czekolady (patrz punkt 2), która posłuży do polania ciasteczek.
  • Każdą muffinkę polej czekoladą (mniej więcej łyżka płynnej czekolady) tak, aby powstała płaska powierzchnia.
  • Całość wstaw do zamrażarki na kolejne 30 minut.
  • Gotowe słodkości wyciągamy z zamrażarki około 10 minut przed podaniem, do odtajania.
  • Słodycze należy przechowywać w lodówce.
  • Przepis pochodzi z książki sióstr Bukowskich "Słodko-zdrowe"

Porady

Zobacz też: przepis na praliny

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy