Filet w sosie brzoskwiniowym

Ocena:

4.5 (153)

  • 40 min.
  • dla 3 osób

Filet na słodko z sosem z brzoskwiń

Składniki:

  • 1 sztuka filet z kurczaka podwójny
  • 30 dag brzoskwinie z puszki
  • 2 łyżeczki musztarda francuska
  • 5 dag masło
  • 3 łyżki jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka mąka
  • sól morska do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka curry
  • papryka słodka do smaku
  • 10 dag ser zółty

Filet w sosie brzoskwiniowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Sos: Brzoskwinie pokroić, przełożyć do rondla, dodać musztardę francuską, masło i podgrzać, aby się roztopiło.
  • Do smaku dodać przyprawy: sól, pieprz, paprykę oraz curry. Dodać jogurt i całość zmiksować blenderem na krem.
  • Na koniec wsypać mąkę i ponownie zagotować.Filet opłukać i pokroić na mniejsze kawałki.
  • Oprószyć solą i pierzem, podsmażyć.
  • Ser żółty zetrzeć na małych oczkach tarki, dodać pod koniec smażenia filetu.Filet wyłożyć na talerze, podawać z sosem i ryżem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne