Filet z kurczaka nadziewany serem zółtym

Bardzo smaczny kurczak

kotletydania mięsnefilet

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.41 z 207 głosów)

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 3 grube plastry sera żółtego
  • jajko
  • bułka tarta
  • mleko
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Każdą połówkę kurczaka pokroić w cienkie plastry. Mi z jednej podwójnie piersi wychodzi 6 części, co po złączeniu daje 3 kotlety.
  • 2. Mięso rozbić. Przyprawić według uznania. Na mięso położyć gruby plasterek sera a na to drugą cześć mięsa. Spiąć wykałaczkami.
  • 3. Jajko rozbić na głębokim talerzu, dodać troszkę mleka i przypraw według uznania. Wymieszać widelcem. Zamoczyć mięso,a następnie przełożyć je do bułki tartej, dokładnie obtoczyć i smażyć.
  • 4. Podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem - według uznania.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy