Faszerowany filet z kurczaka

Przygotowanie: 25 minut
Smażenie: 20 minut
Porcja: 450 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

dania mięsne twarożek

Czas przygotowania:
25min.
Kalorie:
450 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 193 głosów)

Składniki:

  • 4 filety (50 dag) z piersi kurczaka
  • pęczek natki pietruszki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 10 dag dowolnego sera pleśniowego
  • 10 dag chudego twarożku
  • 3 łyżki mąki
  • jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • cząstki cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Faszerowany filet z kurczaka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Natkę umyć, opłukać, oberwać listki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na maśle, dodać natkę, razem poddusić.
  • Zdjąć z ognia, wlać śmietanę, wymieszać i ostudzić. Dodać rozkruszony ser, twarożek, łyżkę mąki i wymieszać. Farsz podzielić na cztery równe porcje.
  • Na każdym kawałku mięsa rozłożyć farsz, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Kotlety obtoczyć w reszcie mąki, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na gorącym oleju, od razu podawać z cząstkami cytryny.

Kalorie: 450


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy