Faszerowane muszle szpinakiem i fetą w sosie serowym

Przepyszne danie obiadowe, polecam osobą lubiącym makaron w różnej formie i z różnymi dodatkami!

Dodany przez:

Faszerowane muszle szpinakiem i fetą w sosie serowym

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 3 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • szpinak mrożony rozdrobniony
  • 25 dag makaronu duże muszle (conchiglione)
  • ser feta
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sos torebkowy 4 sery
  • 10 dkg sera żółtego

Przygotowanie

  1. Makaron conchiglione gotujemy ok. 10 minut, niecałkowicie do miękkości, odcedzamy. Odmrożony szpinak gotujemy na małym ogniu tak aby woda w większym stopniu odparowała i konsystencja była bardziej gęstsza, dodając do całości masło i przeciśnięty czosnek. Do gotowego szpinaku dodajemy pół opakowania sera fety. Makaron ostygnięty wykładamy do naczynia żaroodpornego i faszerujemy go farszem szpinakowym. Całość zalewamy kupnym sosem serowym lub robionym i posypujemy startym serem żółtym. Całość zapiekamy w piekarniku ok. 25 minut.
obiad wegetariańska szpinak feta sos serowy muszle-makaron
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze