Fajitas z polędwiczką z indyka

Fajitas z polędwiczką z indyka to szybka przekąska do zabrania na wynos. Może stać się propozycją na lunch do pracy. 

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

przekąski

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.5 z 141 głosów)

Fajitas z polędwiczką z indyka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Paski polędwiczki skrapiamy sosem sojowym, sokiem z cytryny, oprószamy kuminem, papryką i czosnkiem, mieszamy, odstawiamy na kwadrans. Na głębokiej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy zamrożoną mieszankę meksykańską i smażymy ok. 10 min.
  • 2. Osobno na oleju smażymy indycze paski – najwyżej 5 min. Polewamy miodem i mieszamy, aby troszkę się skarmelizowały, łączymy z warzywami. Śmietanę mieszamy z posiekaną kolendrą oraz sokiem z cytryny do smaku. Gotowe tortille opiekamy przez minutę na suchej patelni, smarujemy sosem śmietanowym, nakładamy warzywa z indykiem, posypujemy posiekaną czerwoną cebulą i zawijamy.

Porady

Mrożone warzywa w przepisie to mrożona mieszanka meksykańska. 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy