devolay_z_piersi_krczaka

Devolay z piersi krczaka

Ocena:

4.43 (176)

  • 30 min.
  • dla 8 osób
O! na obiad! bo dawno nie robiłem.

Składniki:

  • 4 duże piersi kurczaka
  • 1/2 kostki masła
  • 8dag.szynki konserwowej
  • 8dag.sera żółtego
  • 1 mały serek topiony o smaku szynki
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki lub koperku
  • sól,pieprz do smaku
  • mąka,jaja,bułka tarta do panierki

Devolay z piersi krczaka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło trzemy w misce z serkiem na jednolitą masę.Do masła dodajemy pokrojoną w paski szynkę i ser żółty,oraz posiekaną zieloną pietruszkę,delikatnie doprawiamy,mieszamy.Filety płuczemy luzujemy z niepotrzebnych błon i kroimy wzdłuż na pół.Pokrojone filety rozbijamy tłuczkiem do mięs na duży płat tak aby nie zrobić w mięsie dziur.Solimy,pieprzymy na mięso nakładamy na środek farsz ,zwijamy formując devolay.Panierujemy w mące jajku i bułce tartej.Smażymy na głębokim oleju na złoto-brązowy kolor.Można podać z ziemniakami tłuczonymi,lub frytkami,oraz surówkami.Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne