Ciasto milka/ mleczna kanapka - przepis
Ciasto milka/ mleczna kanapka - przepis - Przepis na Ciasto milka/ mleczna kanapka - przepisWięcej na www.ilovebake.pl

przekładaniecbiszkoptciasto czekoladoweDeserybudynie
- Czas przygotowania:
- 60 min.
Ocena:
(średnia 4.41 z 155 głosów)
Składniki:
- SKŁADNIKI NA BISZKOPT:
- 8 jajka
- 8 łyżki cukru
- 8 łyżki mąki
- 2 łyżeczka proszku do pieczenia
- 6 łyżki kakao
- 8 łyżki ciepłej wody
- SKŁADNIKI NA MASĘ:
- 670 ml mleka
- 70 g mąki ziemniaczanej
- 2 ½ łyżki cukru
- 70 g białej czekolady
- 170 g margaryny
- 100 g cukru pudru
- SKŁADNIKI NA POLEWĘ:
- 140 ml gorzkiej czekolady
- 3 łyżki mleka
- 2 ½ łyżki cukru
- 100 g margaryny
Rodzaj diety:
Sposób przygotowania:
Kroki wykonania:
- Jajka z cukrem ubijamy na puszystą, kremową masę. Mąkę przesiewamy do miseczki razem z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Pod koniec dodajemy wodę i ponownie mieszamy. Tortownicę ( u mnie śr. 26 cm ) wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy margaryną i obsypujemy kaszą manną. Ciasto dzielimy na dwie równe części i pieczemy po kolei dwa biszkopty ( możemy również wylać całe ciasto i po upieczeniu przekroić na dwie części ) w temp. 180 C przez ok. 25 min. Studzimy.
- Z podanej ilości mleka odlewamy 100 ml i mieszamy z cukrem oraz mąką ziemniaczaną. Resztę mleka wlewamy do garnuszka, dodajemy białą czekoladę i doprowadzamy do wrzenia. Po zagotowaniu zmniejszamy płomień i wlewamy wcześniej przygotowane mleko z cukrem i mąką, ciągle mieszając. Podgrzewamy, aż zgęstnieje ( jak budyń ). Studzimy, aż będzie całkowicie zimny.
- Margarynę o temp. pokojowej miksujemy na najwyższych obrotach z cukrem pudrem i dodajemy powoli wystudzoną masę budyniową.
- Wszystkie składniki polewamy rozpuszczamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Studzimy.
- Na dno tortownicy wkładamy krążek biszkoptu, następnie wykładamy masę budyniową. Przykrywamy biszkoptem, lekko dociskając. Polewamy przygotowaną wcześniej polewą. Wkładamy do lodówki na min. kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego. Więcej na www.ilovebake.pl
Podobne przepisy
Poziom trudności:
Średni
Czas przygotowania:
60 min.

Mleczna kanapka to ciasto pachnące kakao przełożone kremowym nadzieniem. Przepis zaproponowała Cristina Catese z Akademii Kulinarnej Whirlpool. Mleczna kanapka przygotowana w zaciszu domowej kuchni będzie zdrowszą alternatywną do sklepowych wersji. Do zrobienia mlecznej kanapki należy wziąć gorzkie kakao, miąższ z laski wanilii i śmietankę 36%. Wysokiej jakości składniki będą gwarancją smaku. Podpowiadamy, jak zrobić mleczną kanapkę.
Mleczna kanapka
Czas przygotowania:
90 min.

Ciasto to wymyśliłam dla mojej wnuczki jest według jej opinii jest bardzo pyszne
Ciasto Milka
Czas przygotowania:
80 min.

Ciasto jest dość słodkie, więc idealne do kawy.
Milka
Czas przygotowania:
45 min.

Smak ciasta jest dobry i dla fanatyków mleka w proszku:-)
Ciasto a`la mleczna kanapka
Czas przygotowania:
50 min.

Najlepszy...najsmaczniejszy....
Placek MILKA
Czas przygotowania:
25 min.

Pyszna, cienka i chrupiąca. No i przygotowanie jej jest błyskawiczne!
Pizza bez drożdży – przepis na ciasto
Czas przygotowania:
60 min.

Delikatny mleczny smak, doskonały do kawy
DROGA MLECZNA
Czas przygotowania:
60 min.

Klasyczne ciasto z jabłkami i krusznką.
Ciasto z jabłkami i kruszonką - przepis
Czas przygotowania:
60 min.

Proste ciasto mleczna kanapka z dodatkiem brzoskwiń i polewy z mlecznej czekolady
Ciasto mleczna kanapka z brzoskwiniami
Czas przygotowania:
60 min.

Słodkie ciasto z nektarynkami.