REKLAMA

Chleb faszerowany

Steirischer Jaegerwecken - przepis z kuchni niemieckiej

dodany przez: grumko grumko

chleb Szynki Przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 162 głosów)


Składniki:

  • 1 chlebek,
  • 100 g masła,
  • 2 filety anchois,
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • natka pietruszki,
  • 1 łyżka oleju,
  • sól, pieprz,
  • 100 g szynki,
  • 100 g ugotowanego ozorka,
  • 100 g salami,
  • 100 g sera Edam,
  • 100 g luncheon meat,
  • 2 ogórki konserwowe,
  • 10 obranych orzeszków pistacjowych.

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Odciąć brzegi weka i wyjąć miąższ zostawiając 1 cm brzeg. Masło wymieszać z roztartymi filecikami anchois, żółtkami, posiekaną natką pietruszki, olejem, solą i pieprzem. Dodać resztę składników pokrojonych w małą kostkę. Napełnić bardzo dokładnie farszem chleb. Zamknąć odciętymi końcami, zawinąć ściśle w folię aluminiową. Schłodzić przez godzinę w lodówce.
  • Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja http://grumko.blox.pl
  • Facebook: http://www.facebook.com/pages/Kuchnia-Ireny-i-Andrzeja/119861784693798
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy