Bulion z ogórecznikiem, rukolą i parmezanem

Młode liście ogórecznika sa używane jako przyprawa do sałatek, zup i innych dań. Smakiem i zapachem przypominają ogórki. Wypróbuj, jak smakują w bulionie z rukolą i parmezanem.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

zupy bulion

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.45 z 155 głosów)

Bulion z ogórecznikiem, rukolą i parmezanem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Ogórecznika i rukolę drobno kroimy. Dymki i czosnek siekamy.

  • 2.

    W garnku rozgrzewamy oliwę, szklimy czosnek i dymki. Dorzucamy całą zieleninę, mieszając dusimy.

  • 3.

    Kiedy trochę zmięknie, wlewamy wino, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 3–5 min, aż odparuje alkohol.

  • 4.

    Wlewamy bulion, gotujemy 5 min. Mieszamy z parmezanem (60 g), przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  • 5.

    Podajemy z tagliatelle, posypujemy dodatkowo parmezanem.

Porady

Zobacz też: Orientalny bulion z kulkami drobiowymi, makaronem i kolendrą

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy