Blok szpinakowy

Ocena:

4.49 (158)

  • 30 min.
  • dla 6 osób
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: ok. 40 minut
Porcja: 195 kcal

Składniki:

  • 2 opakowania mrożonego szpinaku (ok. 80 dag)
  • 4 jajka
  • 2 jajka na twardo
  • szklanka mąki
  • sól
  • gałka muszkatołowa

Blok szpinakowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szpinak rozmrozić, dokładnie odcisnąć. Żółtka oddzielić od białek, wymieszać z mąką. Białka ubić, razem ze szpinakiem dodać do mąki, delikatnie wymieszać, przyprawić solą i szczyptą gałki muszkatołowej.
  • Jajka na twardo obrać. Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć połowę masy, ułożyć dwa jajka na twardo, przykryć resztą masy. Piec około 40 minut w temperaturze 160 C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne