Sałatka ze szpinakiem i mango

Przepis na sałatkę ze szpinakiem i mango.

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
160.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 152 głosów)

Składniki:

  • 2 garście liści szpinaku
  • 2 owoce mango
  • 2 pomidory
  • szklanka pokruszonego owczego sera
  • 5 dag orzechów nerkowca
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 1/4 szklanki oliwy łyżka musztardy
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ■ Liście młodego szpinaku przebrać, oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Mango obrać ze skórki, przeciąć na pół, wyjąć pestkę, pokroić w kostkę. Pomidory umyć i pokroić w ósemki. Orzechy uprażyć na suchej patelni.
  • ■ Ocet, oliwę, musztardę, sól i biały pieprz zmiksować na gładki sos. Szpinak wymieszać
  • z pomidorami, połową orzechów, połową sera, mango i sosem. Wierzch posypać resztą orzechów i sera.
  • Połącz z zielonymi liśćmi
  • Do świeżego szpinaku możesz zamiast mango dodać brzoskwinie albo morele, a orzechy nerkowca zastąpić włoskimi lub ziemnymi.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 160.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy