Sałatka ze szpinakiem i mango - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
■ Liście młodego szpinaku przebrać, oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Mango obrać ze skórki, przeciąć na pół, wyjąć pestkę, pokroić w kostkę. Pomidory umyć i pokroić w ósemki. Orzechy uprażyć na suchej patelni.
■ Ocet, oliwę, musztardę, sól i biały pieprz zmiksować na gładki sos. Szpinak wymieszać
z pomidorami, połową orzechów, połową sera, mango i sosem. Wierzch posypać resztą orzechów i sera.
Połącz z zielonymi liśćmi
Do świeżego szpinaku możesz zamiast mango dodać brzoskwinie albo morele, a orzechy nerkowca zastąpić włoskimi lub ziemnymi.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Komentarze