Biszkoptowa tęcza

Przygotowanie: 30 minut Oczekiwanie: 3 godziny Porcja: 340 kcal Składniki na 4-6 porcji

Deserybiszkoptygalaretki

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
340 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 189 głosów)

Składniki:

  • 4 opakowania Galaretek WINIARY o różnych smakach
  • 2 szklanki mleka
  • Budyń Malinowy WINIARY
  • 20 biszkoptów

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ■ Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu. Proszek budyniowy wymieszać z połową zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozmącony budyń, gotować stale mieszając.
  • ■ Formę keksową wyłożyć folią. Wlać galaretkę jednego koloru, gdy lekko stężeje, ułożyć biszkopty, na nich warstwę budyniu i ponownie warstwębiszkoptów. Wyłożyć kolejną galaretkę i odstawić do stężenia. Czynności powtarzać do wyczerpania składników.
  • ■ Formę przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem wyłożyć z formy, zdjąć folię. Podawać z bitą śmietaną.

Kalorie: 340

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: