Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 3 godziny
Porcja: 340 kcal
Składniki na 4-6 porcji
Składniki:
4 opakowania Galaretek WINIARY o różnych smakach
2 szklanki mleka
Budyń Malinowy WINIARY
20 biszkoptów
Biszkoptowa tęcza - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
■ Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu. Proszek budyniowy wymieszać z połową zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozmącony budyń, gotować stale mieszając.
■ Formę keksową wyłożyć folią. Wlać galaretkę jednego koloru, gdy lekko stężeje, ułożyć biszkopty, na nich warstwę budyniu i ponownie warstwębiszkoptów. Wyłożyć kolejną galaretkę i odstawić do stężenia. Czynności powtarzać do wyczerpania składników.
■ Formę przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem wyłożyć z formy, zdjąć folię. Podawać z bitą śmietaną.