Biszkoptowa tęcza

Przygotowanie: 30 minut Oczekiwanie: 3 godziny Porcja: 340 kcal Składniki na 4-6 porcji

Dodany przez:

Biszkoptowa tęcza

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Kalorie:
340 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.2 z 5 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 4 opakowania Galaretek WINIARY o różnych smakach
  • 2 szklanki mleka
  • Budyń Malinowy WINIARY
  • 20 biszkoptów

Przygotowanie

  1. ■ Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu. Proszek budyniowy wymieszać z połową zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozmącony budyń, gotować stale mieszając.
  2. ■ Formę keksową wyłożyć folią. Wlać galaretkę jednego koloru, gdy lekko stężeje, ułożyć biszkopty, na nich warstwę budyniu i ponownie warstwębiszkoptów. Wyłożyć kolejną galaretkę i odstawić do stężenia. Czynności powtarzać do wyczerpania składników.
  3. ■ Formę przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem wyłożyć z formy, zdjąć folię. Podawać z bitą śmietaną.
deser dla dzieci galaretka biszkopty budyń malinowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze