Biszkoptowa tęcza

Ocena:

4.43 (190)

  • 30 min.
  • dla 6 osób
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 3 godziny
Porcja: 340 kcal
Składniki na 4-6 porcji

Składniki:

  • 4 opakowania Galaretek WINIARY o różnych smakach
  • 2 szklanki mleka
  • Budyń Malinowy WINIARY
  • 20 biszkoptów

Biszkoptowa tęcza - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu. Proszek budyniowy wymieszać z połową zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozmącony budyń, gotować stale mieszając.
  • ■ Formę keksową wyłożyć folią. Wlać galaretkę jednego koloru, gdy lekko stężeje, ułożyć biszkopty, na nich warstwę budyniu i ponownie warstwębiszkoptów. Wyłożyć kolejną galaretkę i odstawić do stężenia. Czynności powtarzać do wyczerpania składników.
  • ■ Formę przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem wyłożyć z formy, zdjąć folię. Podawać z bitą śmietaną.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne