Biszkopt z masą orzechową

Szybkie ciasto z galaretką i owocami

biszkoptDesery

Czas przygotowania:
30 min.
Ocena:

(średnia 4.51 z 170 głosów)

Składniki:

  • Biszkopt - na 3 spody
  • 8 jaj - pieczemy 3 spody okragłe, albo mniejsze prostokatne
  • 2 szklanki mąki
  • 20 dag cukru
  • 1 płaska łyzeczka proszku do pieczenia
  • Masa
  • 20dag orzechów włoskich
  • kostka masła
  • 15 dag cukru pudru
  • 2 łyżki mleka
  • 2 jaja
  • owoce na wierzch
  • 2 galaretki (moga byc zielone)

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Z podanych składników pieczemy 3 spody moga być okragłe albo mniejsze portokatne. Biszkopty pieczemy w 180 stopniach. Po upieczeniu odkładamy do przestygnięcia,
  • Orzechy mielimy Na drobną miazgę. Masło ucieramy z cukrem i jajkami i mlekiem. Z białek ubijamy sztywna pianę. Dodajemy orzechy a na koniec delikatnie ubita pianę.
  • Przekladamy nasze biszkopty masą, na wierzch dekorujemy owocami - dowolnie - i zalewamy galaretką. Podawać schłodzony! Smaczengo

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy