REKLAMA

Biszkopt orzechowy z wkładką serową

Przepyszne ciasto, proste w wykonaniu :)

dodany przez: Zylwia zylwia

serniki biszkopt Desery

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Ocena:

(średnia 4.55 z 185 głosów)


Składniki:

  • BISZKOPT:
  • 6 jaj
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki kakao
  • SERNIK
  • 60 dag zmielonego sera białego
  • 30 dag cukru pudru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 6 jaj
  • 15 dag margaryny
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • MASA ORZECHOWA
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 20 dag orzechów mielonych
  • 1,5 kostki masła

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • BISZKOPT:
  • Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao i lekko wymieszać. Masę podzielić na dwie części i upiec dwa, jednakowej wielkości biszkopty.
  • Biszkopt jest upieczony, jeżeli jego boki odstają od blaszki!!
  • SERNIK:
  • Margarynę ucierać z cukrem, dodając żółtka, ser, mąkę, proszek do pieczenia. Ubić białka na sztywną pianę, przełożyć do masy i delikatnie wymieszać. Upiec.
  • MASA ORZECHOWA:
  • Mleko zagotować, zalać orzechy, wymieszać i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać przestudzone orzechy. Masę podzielić na 3 części.
  • PRZEŁOŻENIE CIASTA:
  • Biszkopt- część masy orzechowej- sernik- część masy orzechowej- biszkopt- masa orzechowa- wierzch posypać kakao lub startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy