Bazyliowy hummus

Wegańska pasta z cieciorki z dodatkiem aromatycznej bazylii to przepis na zdrową i pyszną przekąskę. Prosta i szybka w przygotowaniu pasta z ciecierzycy zawiera mnóstwo witamin.

dodany przez: marlenas

pasta z ciecierzycy hummus

Ocena:

(średnia 4.46 z 166 głosów)


Składniki:

  • 250 g ugotowanej ciecierzycy (lub odcedzonej z puszki)
    5 łyżek tahini
    3 łyżki oliwy
    1 ząbek czosnku
    sok z 1/2 cytryny
    50 ml przegotowanej wody
    garść liści bazylii
    sól

Rodzaj diety:

Okazje:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Wszystkie składniki wkładamy do blendera i blendujemy na gładką masę. Podajemy ze świeżym pieczywem lub chrupiącymi warzywami.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: