Bazyliowy hummus

Wegańska pasta z cieciorki z dodatkiem aromatycznej bazylii to przepis na zdrową i pyszną przekąskę. Prosta i szybka w przygotowaniu pasta z ciecierzycy zawiera mnóstwo witamin.

dodany przez: marlenas

pasta z ciecierzycy hummus

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 167 głosów)

Składniki:

  • 250 g ugotowanej ciecierzycy (lub odcedzonej z puszki)
    5 łyżek tahini
    3 łyżki oliwy
    1 ząbek czosnku
    sok z 1/2 cytryny
    50 ml przegotowanej wody
    garść liści bazylii
    sól

Rodzaj diety:

Posiłek:

Bazyliowy hummus - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wszystkie składniki wkładamy do blendera i blendujemy na gładką masę. Podajemy ze świeżym pieczywem lub chrupiącymi warzywami.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: