Kanapki z pastą z ciecierzycy

Wartościowe i pyszne śniadanie - kanapki z pastą z ciecierzycy do dobry pomysł dla zabieganych osób, którym zależy na zbilansowanym jadłospisie. Ta pasta z ciecierzycy zaskoczy Was smakiem!

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • na pastę: puszka ciecierzycy
  • 2 korniszony
  • kawałek marynowanej papryki
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • kilka źdźbeł szczypiorku
  • sól, pieprz, ostra mielona papryka
  • majonez
  • musztarda
  • do kanapek: chleb razowy
  • kiełki
  • jarmuż
  • marchewka, pokrojona we wstążki
  • sałata
  • pomidor

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki, ugniatamy np. tłuczkiem do ziemniaków.
  2. Korniszony, paprykę, cebulę i szczypior drobno kroimy, dodajemy do ciecierzycy, mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, majonezem i musztardą (najlepiej wstawić na noc do lodówki).
  3. Grubą warstwą pasty smarujemy chleb, przykrywamy kawałkami jarmużu i sałaty oraz wstążkami marchewki, plastrami pomidora i kiełkami, i drugą kromką chleba.
  4. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 5/2018
pasta z ciecierzycy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy