Kanapki z pastą z ciecierzycy

Wartościowe i pyszne śniadanie - kanapki z pastą z ciecierzycy do dobry pomysł dla zabieganych osób, którym zależy na zbilansowanym jadłospisie. Ta pasta z ciecierzycy zaskoczy Was smakiem!

pasta z ciecierzycyPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.43 z 191 głosów)

Składniki:

  • na pastę: puszka ciecierzycy
  • 2 korniszony
  • kawałek marynowanej papryki
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • kilka źdźbeł szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • ostra mielona papryka
  • majonez
  • musztarda
  • do kanapek: chleb razowy
  • kiełki
  • jarmuż
  • marchewka
  • pokrojona we wstążki
  • sałata
  • pomidor

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Ciecierzycę osączamy z zalewy
  • przekładamy do miseczki
  • ugniatamy np. tłuczkiem do ziemniaków.
  • Korniszony
  • paprykę
  • cebulę i szczypior drobno kroimy
  • dodajemy do ciecierzycy
  • mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą
  • pieprzem
  • papryką
  • majonezem i musztardą (najlepiej wstawić na noc do lodówki).
  • Grubą warstwą pasty smarujemy chleb
  • przykrywamy kawałkami jarmużu i sałaty oraz wstążkami marchewki
  • plastrami pomidora i kiełkami
  • i drugą kromką chleba.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 5/2018

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy