Kanapki z pastą z ciecierzycy

Wartościowe i pyszne śniadanie - kanapki z pastą z ciecierzycy do dobry pomysł dla zabieganych osób, którym zależy na zbilansowanym jadłospisie. Ta pasta z ciecierzycy zaskoczy Was smakiem!

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

pasta z ciecierzycy

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.43 z 191 głosów)

Kanapki z pastą z ciecierzycy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Ciecierzycę osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki, ugniatamy np. tłuczkiem do ziemniaków. Korniszony, paprykę, cebulę i szczypior drobno kroimy, dodajemy do ciecierzycy, mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, majonezem i musztardą (najlepiej wstawić na noc do lodówki).

  • 2.

    Grubą warstwą pasty smarujemy chleb przykrywamy kawałkami jarmużu i sałaty oraz wstążkami , marchewki, plastrami pomidora i kiełkami i drugą kromką chleba.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 5/2018

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy