Bananowy mus w rumowo – miodowym syropie

Ocena:

4.45 (182)

  • 10 min.
  • dla 4 osób
Wykonanie:

Składniki:

  • - Gofry Dan Cake
  • - 2 banany
  • - łyżeczka masła
  • - 2 łyżeczki miodu
  • - 2 łyżeczki rumu
  • - sok z jednej pomarańczy

Bananowy mus w rumowo – miodowym syropie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pokrojone w plastry banany podsmażyć na patelni z miodem i masłem. Po chwili dodać rum i sok z pomarańczy, następnie czekać, aż poncz lekko odparuje.
  • Słodki mus nakładać na gotowe gofry. W wersji dla dzieci należy zrezygnować z rumu, na rzecz rodzynek lub posypki z białej czekolady.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne