Mój sposób na schabowe inaczej - tym razem z niespodzianką w środku! Kotlety schabowe znamy jako dobrze rozpite kawałki wieprzowiny, panierowane w bułce tartej i usmażone na złoto. Od czasu do czasu warto jednak przygotować schabowe inaczej - z dodatkiem sera żółtego i musztardy dijon.
(średnia 4.42 z 213 głosów)
Porady
Schabowe inaczej, czyli z dodatkiem tłustego sera żółtego, to propozycja, która nie należy do dietetycznych dań. Kotlety po usmażeniu warto ułożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym który wchłonie nadmiar tłuszczu. Jeśli zależy nam na odjęciu jeszcze kilku kalorii od sycącego dania na schabowe inaczej to w ramach dodatku postawmy na lekki sałatki z ziołowym dressingiem. Schabowe inaczej mogą być smakowitym urozmaiceniem rodzinnych obiadów - są bardzo sycące i chrupiące, a niespodzianką w środku zaskoczą niejednego gościa przy stole!
Zanim zrobimy schabowe inaczej, zaopatrzmy się w dobrej jakości mięso. Odpowiedni zapach, kolor i jędrność wieprzowiny wskażą nam, czy produkt nie jest zepsuty. Najlepiej kupować mięso w zaufanych sklepach mięsnych lub bezpośrednio od hodowcy, który dba o zrównoważoną hodowlę i etyczne postępowanie.
Komentarze