AVGOLÉMONO – zupa cytrynowa

Cypryjska, doskonała zupa cytrynowa AVGOLÉMONO. Zupa cytrynowa przygotowywana jest z jajek i soku z cytryny. AVGOLÉMONO pysznie smakuje, pomoże w przypadku przeziębienia i kaca.

Dodany przez:

AVGOLÉMONO – zupa cytrynowa

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
200 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 2 l bulionu drobiowego
  • szklanka ryżu
  • 8 żółtek
  • 2 cytryny
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Bulion zagotować, wrzucić ryż i gotować 20 minut. Żółtka ubić trzepaczką, dodać sok wyciśnięty z cytryn i 6 łyżek gorącej zupy. Wszystko razem chwilę ubijać.
  2. Masę jajeczno-cytrynową powoli wlać do garnka z ryżem w bulionie.
  3. Podgrzewać, aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem przyprawić cukrem, solą i pieprzem.
zupa ryż cytryna zupa cytrynowa avgolemono
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze