Moje Gotowanie Luty 2021

Lutowy numer "Moje Gotowanie" to pomysły na walentynkowe desery - beziki z kremem to tylko jedna z kilku propozycji. Do tego 8 pomysłów na zimowy, szybki i prosty obiad. Przepisy na arbuzową rzodkiew, czosnek i Ras el hanout. A co polecają nasi eksperci? Szczegóły poniżej!

W dziale KUCHNIA DOMOWA:

Król sezonu -  Czosnek do zadań specjalnych. Leczy, poprawia krążenie, rozgrzewa i nadaje charakter potrawom. I surowy, i pieczony ma wielką moc!

Na dwa kęsy - Suszone pomidory – lato w środku zimy. Przywołujemy słońce, serwując przekąski we włoskim stylu: ślimaczki z ciasta i grillowane roladki

Dania główne - Pyszny obiad w 20 minut. Jak zaplanować smaczne i błyskawiczne posiłki dla całej rodziny, nie marnując ani kęsa – propozycje mięsne, rybne i warzywne

Po prostu zrób to! Zefir – pianka z tradycją. Prawdziwy hit zza wschodniej granicy! Lekki jak puch deser o smaku żurawinowym lub jabłkowo-waniliowym łatwo przyrządzisz we własnej kuchni

Kulinarne odkrycie Urzekające wnętrze rzodkwi. Odmiana o różowym sercu, która po przekrojeniu przypomina arbuza, jest jeszcze piękniejsza od rodzimej rzodkiewki

Do smaku - Ras el hanout – aromat Orientu. Arabska przyprawa z najwyższej półki doskonale podkreśli walory kuskusu i marokańskiego taginu

Trzy razy Tłusty Czwartek - Słodka rozpusta. Budzimy w sobie łasucha sprawdzonymi przepisami specjalistek od wypieków, by bezkarnie zajadać się złocistymi pączkami i faworkami

Codziennie w dobrej formie -  Co służy skórze. Wszystko o jedzeniu i dobrych nawykach, dzięki którym będziemy piękniejsi, zdrowsi i bardziej szczęśliwi

Sama słodycz - Tak smakuje miłość. Mnóstwo romantycznych pomysłów na efektowne desery dla ukochanej osoby, idealne na wieczór we dwoje - nie tylko na Walentynki

W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI:

Beata Śniechowska - Amarantus – źródło witalności. Zboże, które daje siłę i męstwo, w niebanalnym połączeniu z krewetkami

Robert Sowa - Łosoś bywa dziki. Popularna ryba ukazuje swoje różnorodne, bardzo apetyczne oblicza

Cristina Catese - Menu w rytmie felicità. Pyszne trio na ostatki: szpinakowe lasagne, czekoladowe pralinki i krem z pomidorów

W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE: 

Rozmowa z Aleksandrą Juszkiewicz O udziale w programie MasterChef, a także o miłości do Warmii i Mazur, przywiązaniu do regionalnej kuchni oraz planach na przyszłość

Świat na talerzu - Wyspy Zielonego Przylądka - Kawałek Afryki na Atlantyku

Przepisy z magazynu

Powiązane treści