Zupa rybna z pomidorami

Ocena:

4.52 (194)

  • 20 min.
  • dla 6 osób
Przygotowanie: 20 minut
Gotowanie: 20 minut
Smażenie: 15 minut
Porcja: 170 kcal
Składniki na 4–6 porcji

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 20 dag ziemniaków
  • 20 dag szpinaku
  • łyżka oleju
  • puszka krojonych pomidorów
  • puszka mleka kokosowego
  • szczypta cukru
  • szklanka bulionu warzywnego
  • łyżka masła
  • 30 dag filetów z morszczuka
  • 10 dag krewetek
  • dymka
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • łyżeczka przyprawy curry
  • sól, świeżo mielony pieprz

Zupa rybna z pomidorami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewki i ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pomidory, doprawić. Dusić ok. 10 min, mieszając. Wlać mleko, bulion, sos rybny, wsypać curry, cukier i wymieszać. Gotować 10 min.
  • Szpinak posiekać. Dymkę umyć, pokroić w krążki, białą część zeszklić na maśle. Dodać rybę, smażyć ok. 15 min. Rybę podzielić na kawałki, dodać do zupy. Na tej samej patelni podsmażyć krewetki, przełożyć do garnka. Dodać szpinak, zagotować. Przed podaniem posypać resztą dymki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne