Wydanie Specjalne Moje Gotowanie to przepisy, które ułatwią Wam planowanie posiłków z sezonowych, lokalnych i najsmaczniejszych składników. Dobierzcie przepisy pod ulubione techniki gotowania, produkty i typy dań.Wydanie Specjalne Moje Gotowanie to przepisy, które ułatwią Wam planowanie posiłków z sezonowych, lokalnych i najsmaczniejszych składników. Dobierzcie przepisy pod ulubione techniki gotowania, produkty i typy dań.

Szparagi, czyli hit wiosny

Szparagi to niezaprzeczalnie jedne z hitów w wiosennym menu. Jak podać szparagi? Za początek polecamy dowiedzieć się, jak gotować szparagi. Później wybór przepisu to już przyjemniejsza część. Propozycja z wydania specjalnego to wersja klasyczna i najsmaczniejsza, bo z jajkiem w koszulce - to duet, który polecamy do kanapki w wersji luksusowej!

Terrina na dwa sposoby

Jak zrobić oryginalne śniadanie, wyjątkową przystawkę lub niebanalną kolację? Pomysł z wydania specjalnego Lekko na wiosnę to terrina! Dwa przepisy na ten przysmak zadowolą nawet wymagających smakoszy. To też dobry pomysł na wykorzystanie produktów, które być może mogłyby się zepsuć w lodówce, a tak będzie łatwo nam je pysznie zagospodarować.

Jajka przepiórcze, czyli niespodzianka prosto z pieca

Z wiosną, a konkretnie ze świętami wielkanocnymi, kojarzą się jajka przepiórcze. Pięknie prezentują się na stole, ale też ugotowane i podane do żurku. Można je wykorzystać także do sałatki. W wydaniu specjalnym "Moje Gotowanie" Lekko na wiosnę polecamy jeszcze jeden ciekawy sposób ich wykorzystania!

Wegańska pasta kanapkowa

Weganizm i kuchnia wegańska wkraczają nie tylko do lokali, ale także naszych kuchni. Wbrew pozorom to bardzo proste propozycje, oparte na roślinnych składnikach, często bez większego kombinowania. Wegańska pasta kanapkowa to pomysły, które możemy wykorzystać podając kanapki dla rodziny, ale również jako smarowidła do przekąsek - krakersów, precelków czy słupków warzyw.

Domowe bajgle bez glutenu

Pieczywo w wersji domowej to coraz częściej wybierane przepisy. Pieczemy chleb, kajzerki czyli bułki śniadaniowe, ale chętnie eksperymentujemy też z przepisami na pieczywo popularne w innych zakątkach świata. I tak prosto z nowojorskich piekarni możemy podać domowe bajgle - w dodatku idealne dla osób chorych na celiakię, bo w wersji bez glutenu.

Szakszuka w nowej wersji

Popularna szakszuka to danie, w którym główne składniki to pomidory i jajka. Na wiosnę warto przygotować w lżejszej, smakowitej wersji. Korzystamy przede wszystkim z sezonowych produktów i stawiamy na moc warzyw. To właśnie nasza propozycja z wydania specjalnego "Moje Gotowanie" lekko na wiosnę.

Ryby na obiad

Lekki obiad z rybą w roli głównej - to aż 3 różne kuchnie świata. W wydaniu specjalnym polecamy m.in. łososia, ale to nie jedyna opcja na prosty obiad w dietetycznej wersji. W towarzystwie ryby zalecamy podać miks ulubionych, wiosennych warzyw. Całość idealnie wpisze się w zbilansowane menu na wiosnę!

Desery z truskawkami w wersji lekkiej

Tuż przed latem, wyglądamy już pierwszych owoców. Truskawki zdecydowanie wpisują się na tę listę! A możemy je podać w smakowitej i w dodatku lekkiej wersji! Takie desery z truskawkami nie wywołają wyrzutów sumienia, a będą pysznym urozmaiceniem dnia!