Owoce z czekoladą

Ocena:

4.53 (149)

  • 15 min.
  • dla 1 osoby

To nie tylko owoce polane czekoladą, deser ten może być też wspaniałą ozdobą stołu.

Składniki:

  • Po kilka sztuk różnych owoców (na zdjęciu: truskawki, wiśnie, jabłko, gruszka, nektarynka, kiwi)
  • Dwie tabliczki czekolady (mlecznej lub gorzkiej)
  • Sos czekoladowy i kilka listków mięty do dekoracji

Owoce z czekoladą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Myjemy owoce, większe kroimy w kostkę lub półksiężyce, małe zostawiamy w całości. Układamy je na ozdobnym talerzu.
  • 2. W kąpieli wodnej topimy czekoladę, możemy nią połać owoce lub pozostawić osobno (pozostawiona trzeba podgrzewać żeby nie zastygła, choć trzeba uważać by jej nie przypalić)
  • 3. Ozdabiamy brzegi talerza sosem czekoladowym i listkami mięty. Deser gotowy.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne