Owoce morza w sosie smietankowym z makaronem

Ocena:

4.29 (225)

  • 15 min.
  • dla 4 osób

Smaczne owoce morza z dodatkiem makaronu z aromatycznym czosnkowo-smietanowym sosie.

Składniki:

  • - 15 dkg makaronu np.wstazki
  • - 1 szklanka smietanki kremowki
  • - 35-40 dkg mieszanki owocow morza: ( krewetki,kalamarnice,losos,przegrzebek.....)
  • - garstka posiekanej w kostke natki pietruszki
  • - 3 zabki czosnku pokrojone w drobna kostke
  • - szczypta zmielonego swiezego pieprzu
  • - sol do smaku
  • - 2 lyzki oliwy z oliwek do smazenia

Owoce morza w sosie smietankowym z makaronem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron ugotowac wedlug przepisu na opakowaniu,odcedzic i odstawic.
  • Na patelni rozgrzac ok.2 lyzek oliwy z oliwek,dodac mieszanke owocow morza,smazyc ok 2-3 min.
  • Nastepnie dodac pokrojony czosnek i pietruszke i do wszystkiego dodac szklanke smietany kremowki.Dusic wszystko ok.3-4 min.Na koniec dodajemy do wszystkiego ugotowany wczesniej makaron,dokladnie wszystko mieszamy doprawiajac sola i pieprzem do smaku.Gotowe zycze smacznego.

Porady

Zobacz też: homar - cena i smak szlachetnego skorupiaka

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne