Owoce morza w sosie smietankowym z makaronem

Smaczne owoce morza z dodatkiem makaronu z aromatycznym czosnkowo-smietanowym sosie.

dania z makaronem

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
360.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.34 z 209 głosów)

Składniki:

  • - 15 dkg makaronu np.wstazki
  • - 1 szklanka smietanki kremowki
  • - 35-40 dkg mieszanki owocow morza: ( krewetki,kalamarnice,losos,przegrzebek.....)
  • - garstka posiekanej w kostke natki pietruszki
  • - 3 zabki czosnku pokrojone w drobna kostke
  • - szczypta zmielonego swiezego pieprzu
  • - sol do smaku
  • - 2 lyzki oliwy z oliwek do smazenia

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Makaron ugotowac wedlug przepisu na opakowaniu,odcedzic i odstawic.
  • Na patelni rozgrzac ok.2 lyzek oliwy z oliwek,dodac mieszanke owocow morza,smazyc ok 2-3 min.
  • Nastepnie dodac pokrojony czosnek i pietruszke i do wszystkiego dodac szklanke smietany kremowki.Dusic wszystko ok.3-4 min.Na koniec dodajemy do wszystkiego ugotowany wczesniej makaron,dokladnie wszystko mieszamy doprawiajac sola i pieprzem do smaku.Gotowe zycze smacznego.

Kalorie: 360.00

Porady

Zobacz też: homar - cena i smak szlachetnego skorupiaka

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy