Naleśniki kolorowe

Ocena:

4.45 (178)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
kolorowo i smacznie

Składniki:

  • zrobiłam 3 porcje w różnych kolorach /i wcale nie trzeba barwników/
  • I PORCJA:
  • 1 budyń waniliowy bez cukru
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki mleka i wody gazowanej /razem/
  • 2 jajka
  • 2 łyżki maku
  • szczypta soli
  • Wszystkie produkty wrzucić do miski i rózgą mieszać intensywnie na gładkie ciasto
  • jakby wyszło zbyt rzadkie dodać odrobinkę mąki.
  • Smażyć naleśniki -nakładam farsz i zwijam.
  • II PORCJA RÓŻOWA
  • 1 budyń wisniowy
  • 0,5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki mleka z wodą gazowaną
  • szczypta soli
  • odrobina zapachu smietankowego
  • 2 jajka
  • III PORCJA
  • 1 budyń czekoladowy
  • 3/4 szklanki mleka z wodą gazowaną
  • 0,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • odrobina zapachu migdałowego
  • FARSZ:
  • 1 puszka maku 850 gram lub prażone jabłka ze słoika

Naleśniki kolorowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Każdą porcję robimy podobnie:
  • Wszystkie produkty wrzucić do miski i rózgą mieszać intensywnie na gładkie ciasto
  • jakby wyszło zbyt rzadkie dodać odrobinkę mąki.
  • Smażyć naleśniki -nakładam farsz i zwijam.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne