Gulaszowa

Ocena:

4.5 (180)

  • 25 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 25 minut Gotowanie: 60 minut Porcja: 380 kcal

Składniki:

  • 50 dag mięsa wołowego z goleni (pręga)
  • 3 cebule
  • 4 łyżki oleju
  • czerwona papryka
  • łyżka ostrej papryki w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1,5 l bulionu wołowego
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki pszennej

Gulaszowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso pokroić w paski. Cebule obrać
  • posiekać. Paprykę oczyścić
  • pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w garnku
  • włożyć cebulę
  • zeszklić. Dodać mięso
  • posypać papryką
  • podsmażyć 5 min. Dodać czosnek
  • paprykę
  • przyprawy i przecier
  • wlać bulion. Gotować
  • aż mięso zmiękkie.
  • Jajka roztrzepać dokładnie z odrobiną soli
  • dosypać mąkę. Mieszać zdecydowanymi ruchami tak
  • aby powstała bardzo gęsta masa. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie – dosypać mąki.
  • Do gotującej się zupy wykładać kluski wielkości mniejszej niż łyżeczka. Gotować całość
  • aż kluski wypłyną.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne