zupa_gulaszowa_mojej_mamy

Zupa gulaszowa mojej mamy

Ocena:

4.51 (177)

  • 1 godz. 10 min.
  • dla 5 osób
Super zupka,pikantna i smaczna,polecam.

Składniki:

  • Składniki
  • 1.30 kg chudej wieprzowej łopatki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 1 listek laurowy
  • 1 por
  • 4 pieczarki
  • 4 cebule
  • 7 ziemniaków
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki kucharka lub jarzynki
  • 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • majeranek
  • 1 czubata łyżka mąki
  • 1 łyżka masła roślinnego

Zupa gulaszowa mojej mamy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć ,wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę,dodać pokrojoną w talarki cebulę,pieczarki,przesmażyć wszystko 10 min na patelni,na maśle roślinnym.Dodać pokrojoną w kostkę marchew,listek laurowy,pora,startą pietruszkę i selera,smażyć jeszcze 5 min.
  • Przełożyć do dużego garnka,zalać 2 litrami wody,gotować do miękkości.
  • Gdy wszystko będzie miękkie,dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i czosnek.
  • Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać odsączoną kukurydzę,koncentrat,pieprz,paprykę,majeranek,gotować jeszcze 7 min.
  • Po tym czasie,mąkę rozrobić z zimną wodą,zaprawić zupę, gotować jeszcze 2 min.
  • Zupa ma być pikantna,doprawić wg własnego smaku.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne