Zupa gulaszowa mojej mamy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mięso umyć ,wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę,dodać pokrojoną w talarki cebulę,pieczarki,przesmażyć wszystko 10 min na patelni,na maśle roślinnym.Dodać pokrojoną w kostkę marchew,listek laurowy,pora,startą pietruszkę i selera,smażyć jeszcze 5 min.
Przełożyć do dużego garnka,zalać 2 litrami wody,gotować do miękkości.
Gdy wszystko będzie miękkie,dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i czosnek.
Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać odsączoną kukurydzę,koncentrat,pieprz,paprykę,majeranek,gotować jeszcze 7 min.
Po tym czasie,mąkę rozrobić z zimną wodą,zaprawić zupę, gotować jeszcze 2 min.
Komentarze