Tian z kotlecikami cielęcymi

Ocena:

4.51 (158)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 4 osób
Przepis na kotleciki cielęce z warzywami.

Składniki:

  • 8 kotlecików cielęcych
  • gruba sól
  • świeżo mielony pieprz
  • MARYNATA:
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • łyżka soku z cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • TIAN:
  • strąk czerwonej papryki
  • 2 młode cukinie
  • 2 bakłażany
  • 3 pomidory
  • 2 łyżkioliwy
  • 2 gałązki rozmarynu
  • sól, pieprz mielony

Tian z kotlecikami cielęcymi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso wkładamy do marynaty z oliwy, balsamico, soku z cytryny, plasterków czosnku i rozmarynu.
  • Na tian: warzywa myjemy, osuszamy. Oczyszczoną paprykę kroimy w kwadraty, cukinie, bakłażany i pomidory kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, warzywa układamy na przemian, jak dachówki. Posypujemy rozmarynem, oprószamy solą i pieprzem, polewamy resztą oliwy i pieczemy 30 min w temp. 180°C do momentu, aż warzywa staną się złociste i miękkie.
  • Pod koniec pieczenia kotleciki osączamy z zalewy i smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 4–5 min z każdej strony. Podajemy od razu z porcją tianu.

Porady

Zobacz też: eskalopki cielęce z mozzarellą

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne