Piernik (dieta Dukana)

Ocena:

4.5 (199)

  • 55 min.
Wilgotny w środku piernik, pachnący przyprawami. Dozwolony na diecie Dukana.

Składniki:

  • 8 łyżek otrębów owsianych
  • 4 łyżki otrębów pszennych lub żytnich
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 łyżek serka homogenizowanego
  • 2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
  • 3 jajka
  • 2 - 3 łyżki przyprawy do piernika
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 5 - 6 tabletek słodziku (lub słodzik w proszku)

Piernik (dieta dukana) - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Zmielić otręby (można też zostawić połowę niezmielonych; otręby w trakcie mielenia tracą część właściwości).
  • 2. Do otrębów dodać proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, mleko w proszku, cynamon. Wymieszać suche składniki.
  • 3. Jajka ubić ze słodzikiem i serkiem homogenizowanym, dodać do suchych składników, wymieszać. 4. Ciasto wlać do keksówki (polecam aluminiową jednorazową, wtedy nie trzeba jej natłuszczać), piec ok. 45 minut w 180 stopniach.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne