Ciasteczka owsiano-pszenne

Ocena:

4.49 (153)

  • 25 min.
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 130 kcal
Składniki na 20 sztuk

Składniki:

  • szklanka płatków owsianych
  • szklanka mąki
  • szklanka otrębów pszennych
  • szklanka rodzynek
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cynamonu
  • jajko
  • szklanka soku jabłkowego
  • 1/4 szklanki oleju

Ciasteczka owsiano-pszenne - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Płatki, mąkę, otręby, rodzynki i proszek do pieczenia oraz cynamon wymieszać. Jajko zmiksować z sokiem jabłkowym i olejem. Wlać do suchych produktów i wymieszać.
  • Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, formować łyżką nieduże placuszki. Piec w temp. 200 C. ok. 10 minut, nie dłużej.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne